Dynjan til Nordre Stange Varde på 12 Km

Posted · Add Comment
Nordre Stange Varde. Foto: Bjørn Heidenstrøm
  • Bildet over er fra Nordre Stange varde
  • Turen er på 12 km en vei
  • Turen starter på Dynjan som er 208 moh
  • Turen når 276 moh etter 6,5 Km og varden er på 290 moh etter 12 Km
  • Tjern, vann, skiftende skog og terreng.
  • Mange plasser for fisking og telting

Dette er en tur fra øst til vest i Trømborgfjella og den burde inneholde en overnatting for å kose deg med den flotte og varierende naturen. Inngangen er parkeringen på Dynjan som er i Eidsberg og er en innfallsport til Trømborgfjella.

Denne turen passerer forbi 18 vann.

Stange varde:

Stange varde er to åser på grensen mellom Eidsberg, Rakkestad og Marker kommune i Østfold. Nordre Stange varde har en høyde på 290 meter over havet og er det 15. høyeste punktet i Østfold av åsene med primærfaktor på minst 50 meter. På høyden er det et utsikttårn og det er blåmerket sti fra Ørje, Rakkestad og Mysen. Søndre Stange varde ligger cirka 1,5 kilometer lenger sør og har en høyde på 277 meter. Søndre Stange varde danner et grensepunkt for de tre kommunene. På begge Stange Varder ligger det åsrøyser; gravrøyser antakelig fra bronsealderen. Slike røyser finner man ofte på gamle delelinjer, og som i dette tilfellet langt til skogs. De antyder at delene mellom de tre nåværende kommunene skriver seg fra meget gammel tid, kanskje 3-4000 år gamle. (kilde: www.wikipedia.org )

Bærplukking og Trømborgfjella hører sammen. Foto: Bjørn Heidenstrøm

Bærplukking og Trømborgfjella hører sammen. Foto: Bjørn Heidenstrøm

www.ut.no skriver om Trømborgfjella:

Du trenger ikke være supersprek og godt trent for å kunne gå fjelltur. De flotte skogsområdene i Trømborgfjella tilbyr en rekke flotte turer for både sofagrisene og friluftsentusiastene. Trømborgfjella er et flott turområde som benyttes hele året. Det er merkede løyper og serveringshyttene Einarbu og Arnbjørnrud ligger også her. Terrenget er småkupert med masse idylliske steder og rike fiskemuligheter. Trømborgfjella strekker seg langt ned i Rakkestad mot Halden og mot Marker i øst. Området er fint å boltre seg i for barnefamilier, og turene kan legges opp etter hvilke form man er i, eller hvilken tur man ønsker å gå.

 

Zoom og klikk deg inn på turen og kartet under:


Har du bilder eller informasjon fra området? Vi blir hoppende glade hvis du deler det på denne linken.

 

Med vennlig turhilsen

Eidsberg kommune

Bjørn Heidenstrøm

Prosjektleder